måndag 19 november 2012

Gröt och agraffer

Å, vilken lycka!
Äntligen, ÄNTLIGEN slut på flytperioden!

I morse startade jag min puréperiod med 1/2 dl havregrynsgröt med mjölk, och det smakade ljuvligt!  Maken hade kokat den extra lös, så att jag inte chockar min nya lilla mage. Åt den sakta, sakta och tuggade som en galning. Det fungerade fint, jag kände inte alls av någon reaktion.

Sedan var det dags att fara till distriktssköterskan för borttagning av agrafferna. För er som inte  vet, så är det små metallclips som kirurgerna använder för förslutning av snitten på magen. Jag har ju 5 snitt med 4 agraffer på varje. Det gick alldeles utmärkt, kändes knappt alls. Sköterskan hade en finurlig liten tång som bände upp agrafferna och lossade dem, och mina snitt hade läkt fint.

Jag fick också förklarat för mig varför man väljer sådana och inte vanliga suturer: magskinnet utsätts för så mycket belastning, så agraffer anses hålla bättre...
Jag fick anvisningar om att tejpa ärren minst en månad, så läker de bättre. Dessutom ska jag använda solskyddsfaktor 50 på dem nästa sommar när jag solar. Märklig tanke att jag skulle kunna sola magen, det har ju inte hänt i modern tid....

Sedan hem och dags för lunch: makrill i tomatsås tillsammans med keso... Också vansinnigt gott!

Det är alltså en assiett jag lagt upp maten på


Sist men definitivt inte minst: var på snabbvisit hos mina föräldrar igår, och enligt deras våg hade jag gått ner ytterligare 2,5 kg sedan förra söndagen...
Totalt sedan invägningen 29/8: 15 kg.
Totalt sedan operationen 5/11: 6,6 kg

Happy happy!


4 kommentarer:

 1. Så spännande att följa din utveckling efter din GBP. Har funderingar på att göra en själv men känner mig osäker. Föresten, kan du inte lägga upp lite recept på smooties för dom låter himmelska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var väldigt osäker, väldigt länge... Jag stod i kö i ett och ett halvt år innan jag blev överflyttad till Aleris, då gick det plötsligt undan.
   Det ÄR ett stort beslut som inte ska fattas lättvindigt!
   Dock måste jag säga att jag i nuläget är väldigt glad för beslutet...
   Jag ska absolut lägga upp lite smoothierecept :)!

   Radera
 2. Jag står också i kö för att göra en GBP! Hoppas verkligen jag också kan få min remiss skickad till Aleris! :)
  Grattis till operationen och den lyckade viktnedgången!

  /Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du inte behöver vänta alltför länge! Du vet kanske att man kan åberopa vårdgarantin? Då kan det gå fortare. Jag gjorde aldrig det, eftersom jag behövde de 1,5 åren i kö för att fundera färdigt och bestämma mig. Jag blev överflyttad från Landskrona lasarett till Aleris, och jag är väldigt nöjd. Landskrona är säkert också bra, men Aleris känns som superproffs :)!

   Radera