torsdag 8 november 2012

Dag 3

Igår ringde sköterskan på Aleris för att höra hur det var med mig. Jag sade som det var: illamående och väääldigt trött. Som väntat fick jag bassning för att jag inte varit ute och rört på mig. Jag försökte förklara att jag förstod att man ska röra på sig så fort som möjligt för att mår bra efter en op, men eftersom jag varit så gränslöst trött så kändes det snudd på omöjligt.

Jag förstår att de måste uppmana alla patienter på samma sätt och att de inte har möjlighet att göra individuella bedömningar när var och en ska förväntas kunna promenera omkring, men jag blir lite trött på omyndighetsförklarandet.
Nåväl, idag ska jag ta mig i kragen och ta mig ut en stund på en liten promenad.

Annars har jag mest fullt upp med att mäta dryck och försöka få i mig den angivna mängden: 1,5 liter per dygn.
Under informationstillfällena så tyckte jag alltid att det var ett fasligt tjat om att man måste få i sig minst denna mängd. Jag tänkte att det kunde väl inte vara så svårt, eftersom jag aldrig har haft svårt att dricka mycket vatten under dagarna. Men nu är det viktigt att ta små klunkar i långsam takt, samtidigt som man då ska få i sig denna mängd. Det kan vara lite knepigt, minst sagt! Helt plötsligt kan det ha gått ett par timmar utan att ha druckit något, och då blir det helt plötsligt bråttom :)!

Annars försöker jag blåsa i min andningspipa med jämna mellanrum, och ska snart börja planera för lunchen.
Regnet faller tungt ner utanför just nu, så den planerade promenaden får nog vänta ett tag.

1 kommentar:

  1. Även om det är jobbigt att röra på sig så lovar jag dig du kommer att må bättre... Du behöver inte gå långa rundor... Men 5 min en gång i timmen... Det räcker...

    Drick inte vatten om du inte klarar det... Blanda i lite funlight saft eller lightjuice...

    Lycka till!!!!

    SvaraRadera