söndag 9 december 2012

På egna ben

Imorgon är det slut med restriktionerna från Aleris, då har det gått häpnadsväckande fem veckor sedan operationen.
Inledningsvis skulle jag ju äta flytande i två veckor, och de resterande skulle jag äta purémat eller mjukmat. Under de sista dagarna har jag testat (väldigt försiktigt) vanligt kött, knäckebröd och clementin, Allt har gått väldigt bra, så jag tror nog att jag kan testat annat nu. T ex så är jag ganska trött på potatis (vilket dietisten på Aleris rekommenderade att man höll sig till dessa fem veckor) och ser fram emot att få äta pasta och ris!

Julfesten i fredags gick bra, men jag gick ut lite för starkt i början då det serverades sill och kallskuret. Så när väl den varma maten kom fram (köttbullar, revbensspjäll mm) så var jag alldeles färdig och fick inte ner en bit till. Efter ytterligare en timme så kom det fram risgrynsgröt och då tänkte jag att jag nog kunde ta mig en liiiten liiten portion... Men det skulle jag nog ha gett tusan i, efter två små skedar så blev jag alldeles illamående och lite kallsvettig. Fick ta mig snabbt till toaletten och vänta där en stund, var inte säker på om jag skulle kräkas eller ej. Turligt nog slapp jag det, och efter en stund mådde jag OK igen.
Vad lär man sig av det? Jo, när det är stopp så är det stopp!

6 kommentarer:

 1. Jag tokdumpar på risgröt...så jag får nog sitta med kesella och frukt när familjen äter sin julegröt på julafton :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm.... det var alltså kanske en dumpning? Då vet jag alltså hur det känns :). Ska nog undvika det i fortsättningen!

   Radera
  2. Jag har ätis risgrynsgröt och det går bra. Opererad 25/9-12 på Aleris

   Radera
  3. Det verkar vara olika från person till person vad man tål. Grattis till dig :)!

   Radera
 2. Spännande nya utmaningar! Lycka till :)

  SvaraRadera