söndag 17 mars 2013

Fyndhelg

Nej, jag har fortfarande inte gått ner något... Jag ger det en vecka till, sedan får jag banne mig kontakta dietisten Ida på Aleris och rådfråga henne om det finns något jag kan göra.

Annars har helgen gått i fyndandet tecken. I lördags besökte jag Stora Symässan och det var verkligen en ren njutning! Att ströva omkring bland de olika mässmontrarna och titta, beundra, känna på och njuta av alla vackra saker som sköna kvinnor (och en del män) har skapat, samt att välja och vraka bland lyxiga garner,   det är livskvalitet för mig. Och jag fick med mig bästa sällskapet i form av min käraste barndomsvännina M.

Hon och jag har känt varandra sedan vi var 12 år och jag flyttade till Malmö och började i en ny klass mitt i läsåret. Det var inte så enkelt, milt uttryckt. M blev min vän och med henne vid min sida klarade jag av även högstadiet då jag var ganska utanför och också mobbad till viss del. Genom livets olika skeden har vi varit nära, men periodvis också med stort avstånd från varandra. Under ett antal år umgicks vi inte alls, men nu har vi hittat tillbaka till varandra och hon är av de få människor i mitt liv som jag känner en absolut trygghet och närhet till.

Vi lever upptagna liv bägge två och det kan ibland gå lång tid mellan de gånger vi ses, men i  lördags fick vi till det och kunde ströva runt på symässan tillsammans, vi delar intresset för textil formgivning även om det tar sig olika uttryck. Jag hade bestämt mig för att spendera den slant jag fått i födelsedagspresent från min moster innan jul, så ett svindyrt men underbart lyxigt merinogarn fick följa med mig hem.


På vägen ut, när vi passerade Ullcentrums monter, föll jag för de här små skönheterna på utförsäljning: bambugarn!


Idag har sonen och jag besökt scouternas stora vårloppis, en av våra traditioner. Där prutade jag helt fräckt ner den här vackra urnan från 100 till 50 kronor:


Tur att man kan konsumera vackra saker för att förtränga sina bekymmer! 

2 kommentarer:

 1. Wow, snacka om bra KAP :D
  Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller hur? Ska ha ett urtjusigt påskris i urnan till påsk :)!

   Radera